• +36 70 387 50 56
 • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
This image for Image Layouts addon

ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKA
Redőny, reluxa, zsaluzia...

Népszerű igényként merül fel a világításvezérlés utána a rendőnyök, reluxák, rolók mozgatásának igénye. Ki nem szeretne úgy felkelni, hogy szépen fokozatosan, lassan húzza fel a redőnyöket az automatizált ingatlan? A fokozatosan erősödő fényt érzékeli a szem, ami pozitívan hat az energiahormonokra, felkészíti a testet az ébredésre, így kellemes lesz az ébredés minden reggel. Ugyanakkor az előre beállított időpontban (vagy akár napnyugtakor automatikusan) leengedi a redőnyt, ezáltal nem kell többet időt és energiát fordítania a rendőnyök mozgatására. 

Nézzünk néhány népszerű példát:

1. Automatikus leengedés: Napnyugta után 5 perccel automatikusan az összes redőnyt engedje le, kivéve a nappaliban, amely kertkapcsolatos.
2. Automatikus rendőnyfelhúzás: Ha felkelt a nap automatikusan húzza fel az összes rendőnyt. Ha elmúlt reggel 5 óra és a konyhában mozgás van a konyhai rendőnyöket automatikusan húzza fel, mert ott szükség van fényre.
3. Redőnyök a biztonságtechnikában: Azon túl, hogy a rendőnyöknek hőszigetelő képessége van, képesek védelmet is biztonítani otthonunknak. Egy esetleges behatoláskor a lakásban található világítások villogása és a lefelé mozgó rendőnyök menekülésre ösztönzik a betörőt.
4. Hőszigetelés redőnnyel: Egy mai modern szigetelőanyagokkal készült házaknál, de gyengébb hőszigetelőképességgel rendelkező lakás esetén méginkább fontos lehet a meleg benttartása. Ehhez akár a hőszigetelt redőnyöket is segítségül hívhatjuk, így ha a külső-belső hőmérsékletkülönbség jelentős, a redőnyök automatikusan lemennek.
5. Kerti party mód: Akár kivétel jelenetmódokat is beállíthatunk, így ha az udvaron jelenlét érzékelhető nem indulnak el a redőnyök lefélé, ezáltal nem zár ki minket otthunkból.

Fontos tudni, hogy a fent említett néhány beállítás csak példák! Az ügyfél igényeinek megfelelően kell minden esetben definiálni az ingatlan automatizmusait.

Nézze meg termékeinket részletesebben és keressen egyedi ajánlatokért!

Termékeink

  Egyszerű
  REDŐNYVEZÉRLÉS

  Legyen bárhol a világon, otthona rendőnyeit egyszerűen kontroll alatt tarthatja. Akár időzítheti is naplementéhez, napfelkeltéhez mozgásukat, így otthona ténylegesen az Ön kényelmét szolgálja.

  Biztonság... Automatikus
  KAPUZÁRÁSSAL

  Önnel is előfordult már, hogy elfelejtette bezárni maga után a kaput vagy véletlenül megnyomódott a kapunyitó gombja? Bárhol is van a világon könnyedén ellenőrizheti és távolról vezérelheti is kapubejáróját, garázsajtaját.

  Jön a vihar? Semmi gond!
  KÁRMEGELŐZÉS EGYSZERŰEN

  A szenzorok érzékelni képesek, hogy feltámad a szél, lehűl a levegő és elkezd esni az eső, ezzel prognosztizálva egy esetleges vihart. Az ablaküvegek épségének megőrzése érdekében a redőnyök automatikusan zárt állapotba állnak, megelőzve egy káreseményt!

  Image
  Image
  Image

  Hőszigetelés redőnnyel

  Redőnyvezérlés fontos szerepelt tölthet be hőszigetelés szempontjából is. Nyáron a perzselő napsütés ellen védekeznünk kell, hogy megakadályozzuk az ingatlan extrém felmelegedését, ugyanakkor biztosítanunk kell a növények számára szükséges fényt. Kiváló megoldás, ha a Nap járásához igazítjuk a redőnyök mozgását, ezzel elkerülve a direkt napsütést.

  Télen, hideg, borús időben érdemes a rendőnyöket zárt állapotban tartani, így garantálva maximális hőszigetelőképességet. Napsütés érzékelése esetén viszont ideális részletegesen vagy teljesen felhúzni a redőnyöket, hogy a Nap könnyedén melegítse fel otthonunkat. Ezáltal jelentős mennyiségű energia takarítható meg.

  Image