• +36 70 387 50 56
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fény viszünk
AZ ÉJSZAKÁBA

Az okosotthonokkal kapcsolatban elsőre mindenkinek a világításvezérlés jut eszébe mint felmerülő igény. Jó lenne, ha tudnám távolról ellenőrizni nem-e maradt égve a villany vagy akár távolról felkapcsolni lekapcsolni". Manapság, az energiahatékonyságot minél inkább szem előtt tartva ez egyáltalán nem elrugaszkodott igény. A teljesség igénye nélkül többféle megoldást is kínálunk a világítások automatizálására, legyen szó például hazaérkezéskor egy üdvözlőfényről vagy otthoni filmnézésnél színes hangulatfényről, esetleg éjszakai irányfényekről, lehetséges a világítótestek automatikus fel-le kapcsolását, fényerejét, színét vezérelni. 

Nézzünk néhány népszerű példát:

1. Üdvözlőfény: Az előszobába belépve automatikusan maximális fényerőn felkapcsolódik a villany, majd az ajtó becsukását követően például 1,5 perc késleltetéssel lekapcsolódik. Jelen esetben egy igen praktikus kényelmi funkciót valósítottunk meg.

2. Fények a biztonságtechnikában: Gondoskodnunk kell otthonunk védelméről, melyben jelentős szerepet játszhatnak a fények. Nem is gondolnánk rá, de egy esetleges betörés alkalmával elrettentő lehet, ha például otthunk összes lámpája egyidejű piros villogásba kezd, miközben a riasztó megszólal.

3. Éjszakai fények: Éjjel, sötétben a lakásban teljesen más fényigényünk van, éppen ezért halvány irányfénnyekkel világíthatjuk meg az utunkat a mosdó felé, melyek mozgásérzékelés hatására kapcsolnak fel. A rendszer számos módon konfigurálható, akár napnyugtához, napfelkeltéhez is igazíthatjuk, hogy az egyes helyiségek lámpái hogyan működjenek.

4. Díszkivilágítás: Szeretnénk úgy hazaérkezni, hogy például a kapunyitást vagy mobiltelefonunk közeledését (GPS) követően felkapcsolódnak a homlokzaton elhelyezett vagy az épületet megvilágító lámpák.

5. Udvari világítások: Sötét és mozgásérzékelése esetén felkapcsolódik a lámpa, ez lehet a járdát, növényeket, szökőkutat, kerti tavakat megvilágító lámpa akár.

Nézze meg termékeinket részletesebben és keressen egyedi ajánlatokért!

Termékeink